26 Ağustos 2011 Cuma

Marina Bychkova’nın Soğuk Güzelleri

Gönderen Özge Atınç zaman: 05:44
                       
1982 doğumlu Rus sanatçınının 6 yaşından beri en büyük tutkusu oyuncak bebekler. Fakat Marina’nın bebekleri bildiğimiz bebek yüzlerinden biraz farklı. Her birinin ayrı karakter ve hikayeleri var. Çocuklardan ziyade büyüklerin hastası olduğu bebekler sınırlı sayıda üretiliyor ve kıyafetlerinde 24k altın, gümüş ve daha birçok değerli taş kullanılıyor. Tamamen el yapımı harika bebekler.


Hiç bi şey kaybetmiş sayılmazsınız. Hâlâ müthiş güzel bir bebeğiniz olabilir. Zira fiyatlar astronomik.
Porselen güzellerin birkaç yüz dolarlık olanları da var, birkaç bin dolarlık olanları da… 
(bayıldım ama ben almıyım deyişinizi duyar gibiyim :))

                        


Her ayrıntıları elle yapılıyor.Buyrun bakın.Tek bir sanatçının elinden çıkıyor bütün bebekler.Güzel yüzleri, eklemleri hareket edebilen dolayısıyla istenen formu alabilen bedenleri, kıyafetleri, ayakkabıları…Marina Bychkova hayranlarını düşünerek bu kadar pahalı olmayan onların kağıt bebek olanlarını da üretiyor. Böylece kağıttan tılsımlı bebekler ve kıyafet setlerini satın alıp, onları Bychkova stili giydirebiliyorsunuz.Büyümemiş kızlara oyuncak :)
Ayrıca kendiniz için yine Bychkova lisansıyla üretilen takılarını, mesela kolyelerini ya da bileziklerini satın alabiliyorsunuz…



Oyuncak bebekleri çocukluğundan beri çok seven fakat altı yaşındayken bile ona hediye edilen bebeklerin çoğunu,Çoğu Barbie’sini sıkıcı ve ruhsuz bulup, onları kendi istediği gibi boyayarak güzelleştirmeye çalışırmış. Böylece Tılsımlı Bebekler’in ilk acemi örnekleri çıkmış ortaya.

                       

Başlangıçta onları daha zevkli oyunlar icat edebilmek adına yapıyormuş. Hatta yaptığı her bebek için bir de bebek evi inşa edip, dayayıp döşüyormuş. Okuduğu romanlardaki mekanları yeniden yaratıyor, içlerine masal karakterlerini yerleştiriyormuş. Hans Christian Andersen’in Karlar Kraliçesi’ni okuyunca bir buz sarayı inşa etmiş, Küçük Denizkızı masalı içinse bahçenin bir köşesinde nilüferli bir havuz yapmış. Fakat 10 yaşına geldiğimde artık bebeklerle oynamayı sıkıcı bulmaya başlamış ve bebek tasarlayıp üretmenin ve daha sonra onları güzelleştirmek için kafa yormanın çok eğlenceli olduğunu fark etmiş.



Güzel sanatlar eğitimi görürken, hayatta en sevdiği şeyi meslek olarak seçmeye karar vermiş ve satmak üzere ilk bebeklerini üretmiş. Onlara isim bulmak çok zor gelmiş ama ünlü yazar Paul Gallico’nun Enchanted Doll, yani Tılsımlı Bebek adlı romanı ona ilham vermiş. Olağanüstü güzel bebekler yapan bir kadının hikayesini anlatıyor roman.. Kitaptaki kadın bebekleri o kadar büyük bir aşkla yapıyor ki, görenler hepsine ilk bakışta aşık oluyor. Zaten onunda tek isteği bebeklerine aşık olunmasıymış...









Bebekler biraz mahzun.. Bu hedeflediği bir şey sanatçının.başından beri onların ince, narin, kırılgan ve büyüleyici bir havaları olmasını istemiş. Sahte bir şekilde gülen mutlu bebeklerden fena halde sıkılmış.
Yüzleri gülse bile içten içe gizli bir öfkeyi yansıtıyor gibi gelmişler ona :)
Kendi bebeklerini farklı, bakanın ruh halini yansıtan bir ayna gibi düşünerek yapıyor.
Tılsımlı Bebekler gülmüyor ama yüzlerinde ve vücutlarında birçok farklı ifadeyi barındırabiliyorlar.



                        


Fiyatların astronomik olmasının bir sebebide; aralıksız bir şekilde çalışsa bile! 5 santimetrekarelik bir alanı işlemenin koca bir gün alması..
Bu arada bebeklerin boyu 34 santimetre :)


Satın almak istediğiniz bebeğin fiyatını ancak sanatçıya e-posta atarak öğreniyorsunuz.
Web sitesinden ve blogundan daha yüzlercesine göz atabilirsiniz..
http://www.enchanteddoll.com/
http://www.enchanteddoll.com/blog/?m=201101


Olmadı bizde marina gibi barbie'leri boyayalım :)


Sevgiler
Özge Atınç

0 yorum:

 

Az Şekerli Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review